MENU

The ‘Re-Veil’ Factory Facade

0
769
0
Scope / Exhibition Center Facade Design Size / 2.000 sqm Location / Changzhi, China Status / Completed Photographs / Marc Goodwin + Superimpose Superimpose designs the ‘Re-veil’ and saves industrial heritage from demolition. Superimpose designed an exhibition centre for Changzhi, a third tier city in Shanxi Province of China. Under the prevailing economic and urban transformation in China, Changzhi faces suburbanisation, which is effecting into a new CBD. The main design challenge for Superimpose was to either erase the current city fabric or try to preserve the province’s fewest remaining industrial heritage. Superimpose was appointed to take part in the CBD design. The future CBD is planned on a site, which has more than 15 former bearing factories built in 1945 for the Liberation War.The 70 years old heritage embodies a significant historical and cultural value. In 2011, the client successfully acquired the land through auction.With recent economic pressure the client and authorities planned a completely new urban development, ignoring the actual added value of the heritage. Superimpose strongly believes city growth can be carried out in the form of preservation and regeneration. In order to convince client and government to preserve instead of demolish, Superimpose referenced to successful local and […]
Read More ›

The ‘Re-Veil’ Factory Interior Design

0
3092
0
Scope / Exhibition Center Interior Design Size / 2.000 sqm Location / Changzhi, China Status / Completed Photographs / Marc Goodwin + Superimpose Superimpose designs the ‘Re-veil’ and saves industrial heritage from demolition. Superimpose designed an exhibition centre for Changzhi, a third tier city in Shanxi Province of China. Under the prevailing economic and urban transformation in China, Changzhi faces suburbanisation, which is effecting into a new CBD. The main design challenge for Superimpose was to either erase the current city fabric or try to preserve the province’s fewest remaining industrial heritage. Superimpose was appointed to take part in the CBD design. The future CBD is planned on a site, which has more than 15 former bearing factories built in 1945 for the Liberation War.The 70 years old heritage embodies a significant historical and cultural value. In 2011, the client successfully acquired the land through auction.With recent economic pressure the client and authorities planned a completely new urban development, ignoring the actual added value of the heritage. Superimpose strongly believes city growth can be carried out in the form of preservation and regeneration. In order to convince client and government to preserve instead of demolish, Superimpose referenced to successful local and […]
Read More ›

Members Club Completed

0
2802
0
Scope / Exclusive Members Club Size / 203 sqm Location / Beijing Status / Completed 2017 Photographs / Marc Goodwin For a private client, Superimpose designed an exclusive wine lounge, tea-house, wine cellar and office space. The project is situated at the top floor of one of Beijing’s newest and most high-end tower developments. The club will only be accessible to a private group of members. The interior design is focused on creating two different worlds. The space is separated by a central element, distinguishing office space of the equity office from a private Members club. The members club is where the client stores and consumes his valuable wine and tea collection. The central element has a ‘hidden’ door, through which the members enter into an exclusive wine lounge and tea room offering spectacular views over Beijing’s financial district. The central stainless steel element creates a backdrop for the bright space while the mirrored wall acts as an extension of the skyline. Hidden behind the mirrored wall and only visible in the evening the exclusive wine cellar is situated.
Read More ›

Wine Sky-Cellar Completed

0
1176
0
Scope / Wine Cellar Size / 25 sqm Location / Beijing Status / Completed 2017 Photographs / Marc Goodwin For a private client, Superimpose designed an exclusive wine cellar. The project is situated on the top floor of one of Beijing’s newest and most high-end tower developments.The 25 sqm wine cellar stores up to 500 bottles of wine from six famous wine regions around the world; Bourdeaux, Rhone Valley, Burgundy, Napa, Mosel and Barolo. The members enter the hidden wine cellar through wine cellar doors that mirror the skyline of Beijing. During day time, the mirrored glass doors hide away the wine cellar and protect the wine from direct sunlight. In the evening the light within the wine cellar reveals the 500 bottles of wine through the mirrored glass forming a backdrop to the wine lounge. The glass floor of the wine cellar covers an abstract representation of a map with the 6 different wine regions. The wine bottles can either be stored stacked or inclined to display the bottle etiquette without blocking the crucial air circulation.
Read More ›

Micr-O Hangzhou

0
4236
1
Scope / Camp and learning center Size / 50 sqm Client / Sun Commune Hangzhou                 Inside the rural Tai Yang Valley, West of Hangzhou, the Sun Commune is a local initiative raising awareness of sustainable farming and promoting healthy living and outdoor activities for the increasing urbanization of China. Within the sun commune, Superimpose Architecture Studio designed MICR-O to be a learning platform for the city dwellers. The valley, with bamboo and rice fields, is home to 100 local farming families. Sun Commune initiates a bottom up strategy to sustain the farmers while promoting organic food production. It further extends as an education platform for children from the city. Throughout the year, kids from Hangzhou and Shanghai will camp and learn about nature at MICR-O and allow them to be part of a rural micro-community. The central outdoor patio creates an enclosed platform to host learning activities and events. The white canvas ‘ring’ houses camping accommodation subdivided into segments by the three entrance points. The external corridor blends with the surrounding bamboo forest and offers an alternative circulation route while activities are happening in the central patio. The structure is elevated, keeping the ground nearly […]
Read More ›

Non-gated City / Under Construction

0
2284
0
Scope / Masterplan Design and Architecture Size / 40.000 sqm Location / Changzhi, Shanxi, China Superimpose’s first mixed use project is located in Changzhi, the greenest and most livable city in Shanxi. The project’s total GFA is 40,000 sqm and is composed of two residential towers, a hotel, an office and retail podium. Currently the project is on site. Expected project completion is the end of 2018. Superimpose is the appointed architect for both master plan and architecture stages and has set its goal to create a unique residential typology in Changzhi. The underlying living culture and acceptance to a new design typology for a fourth tier city like Changzhi are the main drives for the overall design. The project is part of the city’s new CBD development and distinguishes itself from its surrounding residential projects as the first non-gated community. The master plan design responds to site conditions by a diagonal pedestrian zone through the site connecting the two main surrounding plots. The diagonal is instigating a juxtaposition of the tower’s rotation angle creating two landmarks and meets a sunken plaza halfway. This is where commercial trade and community activities happen. Within tight market driven parameters, Superimpose is designing a new typology […]
Read More ›

WELL Living Lab Beijing / Under Construction

0
3850
0
Scope / Laboratory and Office Size / 2.400 sqm Location / Shunyi, Beijing Status / Under Construction Photographs / Superimpose Superimpose designed Asia’s first-state of the art- Well Living Lab. The 26,000 sqm development will be located in Beijing. It will arise in a WELL-oriented industrial park, which is being developed by Sino-Ocean Group. The first phase of 2.400 sqm is currently under construction. Quote Delos: ‘The Well Living Lab (China) will be the first scientific research center in Asia to integrate building science, behavioral science, and health science to help quantify and ultimately improve the impact that indoor environments have on human health, wellness, comfort, and performance. Through this research, the Lab aims to spur innovations that will help address indoor environmental challenges specifically related to the local climate, environment and culture in China.’ The new office park will erect within an existing factory site. Over the last three decades, the site was in use by a factory recycling plastic bottles. The site will be redeveloped maintaining and embracing the character of the site whilst integrating functions and human centered and sustainable office park requirements. The challenge is to strike a balance in massing between the existing factory and the […]
Read More ›

The Social Market / Under Construction

0
1474
0
Scope / Market Hall and Event Space Size / 3.000 sqm Location / Changzhi, China Status / On Site Superimpose proposed a bold intervention for the Masterplan in Changzhi. An urban canopy will mark the center of the new creative district. The canopy will be enclosed by a transparent glass facade and provides a hub for a daily market but also offers public ‘pockets’ and will host events such as fairs and exhibitions. After the regeneration and demolishing of a larger part of the former village, many residents lost their store and place to sell products. Superimpose managed to convince the client to make good use of the current empty land in the center of the Masterplan and develop it partly into the covered market square. The market provides shelter and a place for the local community to continue selling their products whilst providing a public hub in the Masterplan. The canopy connects regenerated factories to newly proposed buildings at both ends of the site. The 3000 SQM roof has 4 circular openings, which bring daylight in the vast space but also provide outdoor public pockets and enhance accessibility. Wires are used to frame the openings and creates an architectural […]
Read More ›

4-BY-2 Bank Towers

0
848
0
Scope / Bank HQ Towers Floor to area Ratio (FAR) / 5 Size / 61.050 sqm Location / Changzhi, Shanxi Province Status / Concept Stage for Government approval Within the new CBD of Changzhi, designed by Superimpose, four diamond-plan shaped office towers will arrise. The client’s brief requests for a high-end office development (Grade A),  which will be situated at a revitalized riverbank and alongside the most prominent street through the newly developed CBD. The project is currently going through government approval stage. The client’s request was to create four independent towers which could be sold or leased to 4 different banks and companies. The small site, surrounding residential and office tower developments, and the high FAR, required for a innovative strategy. The only possible outcome of detaching the four towers would be unusable slim floor plates, with the majority of offices directly facing the offices in the adjacent towers. Superimpose suggested to physically combine the four towers to two sets of two merged towers. This allows for a better spacing in between the different towers, a decreased amount of fire-climbing zones and possible double use of escape staircases to increase the efficiency of each floor plate. In order to provide individual identity for […]
Read More ›

Market Hybrid

0
823
0
Scope / Food Market and Residential Appartment Tower Floor to area Ratio / 6.9 Size / 72.353 sqm Location / Changzhi, Shanxi Province Status / Concept Stage / Pending for Government approval Changzhi is aims to develop towards a second tier city and in order to achieve that goal, large part of the city are being reconsidered. The former market at our current site has been demolished. Superimpose and the client proposed to re-develop the site and making it a profitable development but suggested to keep the nature of the site as a gathering space for the surrounding inhabitant. The new market will be tucked away under a mid-end residential tower. The first two levels will address human scale and is designed as an open canopy structure that allows for flexible market and event configuration. The third floor will become a  multi-purpose event and retail space. The 4th level will host all the public functions for the tower’s inhabitant. At the north side of the plot, the ground floor has been carefully considered to address the residents using the upper-part of the tower.
Read More ›

Public Avenue / Under Construction

0
1238
0
Scope / Office Park Size / 70,000 sqm Location / Shanxi Province Status / Planning approval, Enabling works Photographs / Superimpose As part of the Changzhi Masterplan, Superimpose is proposing an office park alongside a ‘Central Avenue’. Superimpose succeed to reach the required floor to area ratio (FAR), while maintaining the beautiful factory that splits the site in half. In order to improve circulation Superimpose designed a central spine for the site, which extends as Central Avenue from the Southern plot to the Northern Plot. It integrates the community squares and a pedestrian public realm. The proposed design consists of seven office towers varying between 40 and 70-meter height, a high-end villa park and the regenerated factory that will host future start-up companies as a co-working hub.    
Read More ›

Changzhi CBD Masterplan

0
710
0
Scope / CBD Masterplan Size / 1.000.000 sqm Location / Changzhi, Shanxi Province Status / Concept Stage for Government Over the last few decades until now, the third tier city, Changzhi in Shanxi Province, is undergoing the effects of rapid urbanization. In order to target the areas of the city that have been affected by an uncontrolled growth of population the government has decided to push for a new city planning. A new road and plot layout aims to provide structure to the chaotic fabric and the current residents, of which most of them are former farmers, are being relocated on the master plan. Superimpose has been appointed by the client, who owns the majority of the land and the government, and will be planning and designing over 10 plots in Fucheng District, which is next to the city center and surrounded by a river. Fucheng district used to be a suburban area with factories and merged villages. This district is to be developed into a new Central Business District of Changzhi. A wide range of commercial and recreational uses will complement the CBD while an expansive network of parks and green boulevards will bring a unique identity to the new district. Similar to […]
Read More ›

The Juice Hub

0
1091
0
Scope / Juice, Coffee and Sandwich bar Size / 10 sqm Location / Beijing Status / Concept Design Superimpose is designing a juice, coffee and food hub for a business district near downtown Beijing. The hub’s unique selling point is providing outstanding service that goes along with the high-end office environment. Superimpose reacts to this specific service-oriented target by proposing the design concept of a theatrical stage, with sales staff in the spotlight. Two large curtains surround the ‘Main Stage’. The exterior curtain will protect the juice store from weather influences such as wind, direct sunlight, extreme heat and cold. The interior curtain acts as a colourful backdrop to the hub and as an additional ‘Winter Coat’ during colder times. The curtains allow for the juice store to operate during all the seasons with their respective weather types. During the hot and humid Beijing summer, the curtains will open up towards the shaded sides to allow for maximum air ventilation and store visibility, whilst at the same time parts of the curtain can be used to create necessary shading. During wintertime, the curtain will be draped in a more enclosed configuration, allowing for the guest to visit the store protected from the cold Beijing […]
Read More ›

Up Side Down

0
2755
0
Scope / Beijing Design Week Kids Festival Size / 25 sqm Location / Beijing Status / Completed 2016 Photographs / Samantha Camozzi Superimpose creates shadow play ground using fabric cones and flashlights. Superimpose Architecture Studio responds to the 2016 Beijing Kids Design Week theme, ‘Grow Down and Shrink Up’, by creating ‘Shadow Play’. This interactive and low-tech installation is meant for the young to ‘grow’ and for the adults to feel young and playful again. It brings imagination to kids and adults in the simplest form. The installation blurs the differences between all ages by using our own shadow. The black silhouette doesn’t reveal specific features nor represents our age. ‘Shadow Play’ is accessible, inviting people of all ages to explore the simple relationship between light, body and the shadow. ‘Shadow Play’ is neither an obstruction nor an art piece. It is an open for all, user-friendly, spatial; most important of all, it is fun. Instead of walls Superimpose chose textile. Textile allows light transmission. At the same time, the fabric allows for very flexible usage. The fabric is sculpted as a cone, 2-meter-tall, with a 1.4m diameter base tapered up to a 700mm diameter top. A series of eleven […]
Read More ›

Venture Fund Office Furniture

0
1287
0
Scope / Furniture Design, as part of an Interior Design Size / 200 sqm Location / Beijing Status / Completed 2016 Photographs / Superimpose For the design of a reception desk, Superimpose embraced simplicity, functionality and adaptability as main design tools. The furniture piece is part of the hard furnishing package of the new private equity headquarters at Beijing’s Jin Bao Jie. The design is made out of high-end cherry wood tabletop and champagne color stainless steel panels. The concept is to achieve a sophisticated and multifunctional box. Cabinet is handle free and the work desk platform are seamlessly integrated into a rectangular box.
Read More ›